Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Barcelona Districte Cultural )

Novetat!
Música: Mira
Logo de l'activitat Música: Mira

Dimecres de 18:00 a 19:10

19 de febrer de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Artista: Irene Reig Trio

La compositora i saxofonista Irene Reig, una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz, pujarà als escenaris del Barcelona Districte Cultural per presentar el seu primer àlbum Mira (The Changes Music, 2021) en format trio juntament amb el bateria Joan Casares i el baix Pau Sala. Energia, passió i espontaneïtat és el que desprèn aquest trio de músics que ens portaran un repertori de temes originals i algunes versions de standards de jazz.

A Mira, enregistrat a la sala Milano de Barcelona i publicat el passat mes de març, Irene Reig compta també amb la col·laboració de Monné al piano. Es tracta d'un treball amb vuit composicions, des de peces pròpies a reinterpretacions de Duke Ellington i Richards Rodgers en clau contemporània i amb arranjaments carregats de personalitat.
 

Preu: Gratuït

Dissabte
19/02/2022
Novetat!
Teatre: 200,000 dones
Logo de l'activitat Teatre: 200,000 dones

Dijous de 18:00 a 19:15

5 de març de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Artista: Cia Cándida

Un total de 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII. La raó? Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable. La Joana, la Jaumeta i la Felipa, llevadora, remeiera i pagesa, comparteixen una mateixa preocupació i una por, ser acusades, elles també, de bruixeria pels seus oficis segons un llibre aprovat pel papa. 
Aquelles 200.000 mortes eren bruixes o simplement dones?
200.000 dones és una obra que narra la història amagada d'aquest feminicidi europeu brutal, amb conseqüències que, en paraules de les autores, 'es palpen en l'actualitat, en una societat en la qual la dona ha de complir el rol que se li assigna i és castigada si se'n surt'.
Les tres protagonistes, interpretades totes per l'actriu Anna Tamayo, seran la cara visible d'una història invisible que vol donar veu a aquelles dones a les quals se'ls va arrencar a la forca. 
 

Preu: Gratuït

Dissabte
05/03/2022
Novetat!
Teatre: EL QUE NO ES DIU
Logo de l'activitat Teatre: EL QUE NO ES DIU

Dissabte de 18:00 a 19:10

2 d'abril de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Artista: La Pocket

Una parella que trenca i una veritat de la qual no n'han volgut parlar. Ara tots dos s'enfronten a una revelació que els marcarà un camí diferent per a cadascú. Un camí que és tant just com necessari: un final que també és un principi. Tancar ferides, prendre consciència, acceptar la responsabilitat, perdonar-se, trobar respostes, fer-se preguntes.
El que no es diu, fa pujar dalt de l'escenari la realitat silenciada del que es coneix com a “cultura de la violació”, aquella dinàmica tan arrelada en la nostra construcció social i sentimental que fa que permetem conductes, que encobertes per l'amor, el desig i la necessitat de respondre a les expectatives d'un imaginari adquirit, perpetuen la pràctica de la violació. 

Es tracta d'una cosa tan comuna i silenciada que ens pensem que no existeix. Però alhora és tan comuna i tan propera que, si cadascú de nosaltres reviséssim la nostra biografia sencera, tots acabaríem trobant-la. 

Tots i totes descobriríem que algun cop vam ser víctimes i algun cop vam ser agressors. Una altra cosa és que mai no vulguem o no sapiguem dir-ho.

La crítica ha escrit:

“Una història real, on el que aflora són els sentiments. Després de molts anys, una parella trenca una veritat que no han volgut parlar fins ara. Una història que gira al voltant de l'abús sexual. La directora Marilia Samper ha volgut posar veu a fets encoberts per l'amor. En Espectacles BCN comptem tots els detalls d'una obra real on el que abunda és la tristesa arran d'un fet que li va canviar la vida a una dona.”
(ANDREU CRUZ, ESPECTÁCULOS BCN)
https://www.espectaculosbcn.com/critica-el-que-no-es-diu/

“L'emocionant proposta de Samper s'aguanta sobre un àgil text que de manera molt ordenada i un xic didàctica mostra la pèrfida percepció social de les agressions sexuals, des de la mare que dona part de la culpa a la nena, fins als companys d'escola del noi, que celebren l'homenia, i el terrible procés de autoinculpació o d'acceptació de l'agressió com una cosa sense gaire importància. Un text que interpel·la directament homes i dones com a agressors, víctimes i col·laboradors necessaris. Però sobre això s'aixeca una impressionant interpretació de caire realista de Muguet Franc i Xavi Sáez. Un tour de force que inclou flashbacks molt ben introduïts al relat des de la direcció. I tot això en un espai escènic absolutament despullat, sense escenografia, sense attrezzo. El que no es diu, perquè no hi ha ningú que ho vulgui escoltar, és segurament el text més ben travat de Samper i una proposta imprescindible per canviar les males percepcions de la societat sobre la qüestió.
(SANTI FONTDEVILA, ARA)
https://www.ara.cat/cultura/marilia-samper-sala-beckett-critica-autopsia-violacio_1_3983692.html

 

Preu: Gratuït

Dissabte
02/04/2022

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions en línia als tallers d'hivern serà el 10 de gener. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.
En cas de força major els tallers presencials poden ser modificats. Més informació a aquí.

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer en línia o presencialment a partir de 15 dies abans de l'activitat.

Informació COVID

En cas de força major derivada de la crisis sanitaria actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) el centre podrà adaptar aquesta activitat per a que es pugui realitzar en format virtual, i es reserva el dret a canviar el professorat, el calendari de les sessions i l’horari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar La Saleta i el Casal Infantil es faran telemàticament, enviant un correu, pel Casal Infantil a: infantil@vilaurania.net i per La Saleta a: zerotres@vilaurania.net.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 2 reserves per nom (o 4 en espectacles familiars). L'obertura de portes es farà 15 minuts abans de l'inici i serà necessari dur mascareta posada en tot moment. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 planta 3. 08907 L'Hospitalet de Llobretat
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud