Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

(Anul·lat) 3.7 Cafè científic amb el CRG
Logo de l'activitat (Anul·lat) 3.7 Cafè científic amb el CRG

Dimecres de 19h a 20:30h

27 de novembre de 2019

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Xerrada-debat per apropar la ciència a la ciutadania facilitant un diàleg informal sobre temes d’actualitat relacionats amb la ciència, la tecnologia i la innovació. La importància d'una mirada panoràmica en l'estudi de malalties i síndromes L'organisme humà és extremadament complex. Desordres aparentment inconnexes entre sí, com ara la síndrome de Down, l’alzhèimer o el càncer, podrien, tal i com apunten alguns indicis, estar relacionats. Com ens pot ajudar a entendre millor el seu funcionament una visió més global a l’organisme? Vine a aquest CRG Cafè Científic i comparteix les teves reflexions amb experts en aquesta temàtica! Diàleg facilitat per: Jacopo Boni, Investigador del laboratori de Funció Gènica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) Marta Pera Muñoz, Investigadora del departament de Ciències Bàsiques de la facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) Moderen: Marta Solís i Carlos Sierra, divulgadors científics del Departament de Comunicació del Centre de Regulació Genòmica (CRG) Organitzat per: Centre de Regulació Genòmica, Amb la col·laboració de: FECYT, Ajuntament de Barcelona, Excelencia Severo Ochoa En col·laboració amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Preu: Gratuït

Dimecres
27/11/2019
3.2 Setmana de la ciència: Què saps de l'ADN?
Logo de l'activitat 3.2 Setmana de la ciència: Què saps de l'ADN?

Divendres de 12 a 13.30 h

15 de novembre de 2019

Espai: 5.3 Taller d'Experimentació (5a planta)

L’ADN és la biomolécula que conté les instruccions genètiques pel funcionament dels éssers vius. Vine i experimenta en primera persona com s’extreu l’ADN de les fruites tal i com es faria en un laboratori. A càrrec de la Dra. Mireia Ortega

Preu: Gratuït

Divendres
15/11/2019
3.3 La ciència de la rebosteria (familiar)
Logo de l'activitat 3.3 La ciència de la rebosteria (familiar)

dissabte de 10.30 a 13h

16 de novembre de 2019

Espai: 6.1 Espai Gastronòmic (planta 6)

Professor/a: Bozzano, Anna

Gaudeix d’aquesta activitat de cuina on es prepararan galetes i es decoraran com si fossin plaques de Petri. Aquesta activitat està dirigida a públic familiar (infants a partir de 6 anys): més informació al web. A càrrec d'Anna Bozzano

Preu: Gratuït

Dissabte
16/11/2019
3.4 Any TP: Visita: La seu de la RACAB
Logo de l'activitat 3.4 Any TP: Visita: La seu de la RACAB

dissabte de 11:30h a 13h

16 de novembre de 2019

Espai: Exterior

Visita guiada a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) Institució amb més de 250 anys d’història albergada en aquest edifici del segle XVIII, en ple centre de la ciutat. A la seva imponent sala d’actes, Albert Einstein explicava els aspectes filosòfics de la relativitat, mentre a la sala del costat descansa un rellotge astronòmic “Billeter” de 1869 on es mostra amb exactitud la posició d’alguns planetes, la Terra, la Lluna i el Sol fins el 2029. Un edificio on la passió per l’arquitectura i la devoció per la ciencia es veuen benr epresentats al seu interior. Punt de trobada: La Rambla, número 115 (davant Teatre Poliorama)

Preu: Gratuït

Dissabte
16/11/2019

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions online és el 12 de setembre, a partir de les 10 h. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l'import de la matrícula

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer online o presencialment a partir de 15 dies abans de l'activitat.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar i el Casal Infantil no podran fer-se online, només presencialment.

Tallers familiars

El preu dels tallers familiars contempla 1 adult + 1 o 2 infants. El titular de la inscripció sempre ha de ser la persona adulta. És imprescindible que els infants vinguin acompanyats d'un adult.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 20.30h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 4 reserves per nom. L'obertura de portes es farà 10 minuts abans de l'inici. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | C/Boria 17 Pral. 08003 Barcelona
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud