Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

1.1 Nit de la recerca: Nous fàrmacs antitumorals a partir d'anticossos d'alpaca
Logo de l'activitat 1.1 Nit de la recerca: Nous fàrmacs antitumorals a partir d'anticossos d'alpaca

Divendres de 17:30 a 18 h

27 de setembre de 2019

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Les alpaques, com d'altres camèlids, tenen uns anticossos molt originals que són diferents de la resta dels mamífers. Aquests anticossos tenen grans avantatges terapèutiques i actualment existeix un gran interés en aprofitar el sistema immune dels camèlids com a font de nous fàrmacs biològics. En la nostra investigació, hem aconseguit desenvolupar anticossos d'alpaca contra una proteïna que està implicada en càncer de pulmó i còlon. Aquests resultats són el primer pas per desenvolupar tractaments més eficaços i menys tòxics contra el càncer. A càrrec de Salvador Guardiola (IRB Barcelona)

Preu: Gratuït

Divendres
27/09/2019
Novetat!
1.2 Nit de la recerca: microxerrades
Logo de l'activitat 1.2 Nit de la recerca: microxerrades

Divendres de 18h a 19 h

27 de setembre de 2019

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Els cotxes del futur no són, en realitat, robots? Gemma Rius (IMB-CNM-CSIC) Incorporació de les noves tecnologies en recerca Laura González Gardó (Vall Hebron Barcelona Hospital Campus) La física de la complexitat Javier Cristín (Universitat Autònoma de Barcelona) Estrategias terapéuticas para las enfermedades lisosómicas por depósito David Moreno Martínez (Vall Hebron Barcelona Hospital Campus) Neurodegeneració: Del ratolí a la molècula Esther Pérez Navarro (Institut de Neurociències - UB) Com es diagnostiquen les demències Sonia Sirisi Dolcet (Institut de Recerca Sant Pau)

Preu: Gratuït

Divendres
27/09/2019
1.3 Nit de la recerca: les relacions centenàries entre espanya i la xina
Logo de l'activitat 1.3 Nit de la recerca: les relacions centenàries entre espanya i la xina

Divendres de 19h 19:45h

27 de setembre de 2019

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Ens imaginem la Xina com un país remot i una cultura llunyana. Sabíeu, però, que Espanya i la Xina han estat força connectats des del segle XIX? Com s'han relacionat dos països tan aparentment allunyats? Quin tipus de testimonis i de documents ens ho expliquen? Si voleu conèixer les llargues relacions que hem mantingut amb la Xina, en aquesta xerrada us explicarem una recerca de la UOC que impulsa l'Archivo China-España (http://ace.uoc.edu/). Us explicarem algunes de les històries que s'apleguen en aquest repositori en obert, que revela documentació gràfica i textual sobre les interaccions que la Xina i Espanya van mantenir des del segle XIX i fins a mitjan segle XX.Carles Prado i David Martínez-Robles, Universitat Oberta de Catalunya

Preu: Gratuït

Divendres
27/09/2019
1.4 Nit de la recerca: Trobant l'alzheimer abans que aparegui
Logo de l'activitat 1.4 Nit de la recerca: Trobant l'alzheimer abans que aparegui

dissabte de 11.15h a 12h

28 de setembre de 2019

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Xerrada divulgativa on es parla una mica de l'Alzheimer, però sobretot està centrada en que el públic assistent coneixi i entengui unes de les tècniques més novedoses i avançades en el camp de la ressonància magnètica experimental: les tècniques de connectòmica estructural i funcional. Entenent com funcionen aquestes tècniques, es pot entendre fàcilment quina és la informació biològica que ens donen i lo que signifiquen pel futur de la investigació en neurociències Xavier López Gil, Plataforma d'imatge experimental per ressonància magnètica 7 teslas de l'IDIBAPS

Preu: Gratuït

Dissabte
28/09/2019

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions online és el 12 de setembre, a partir de les 10 h. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l'import de la matrícula

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer online o presencialment a partir de 15 dies abans de l'activitat.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar i el Casal Infantil no podran fer-se online, només presencialment.

Tallers familiars

El preu dels tallers familiars contempla 1 adult + 1 o 2 infants. El titular de la inscripció sempre ha de ser la persona adulta. És imprescindible que els infants vinguin acompanyats d'un adult.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 20.30h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 4 reserves per nom. L'obertura de portes es farà 10 minuts abans de l'inici. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | C/Boria 17 Pral. 08003 Barcelona
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud