Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats de divulgació científica)

0.4 Nit de la Recerca Taller de salut planetària i ram (26/09)

Dimarts de 19.00 a 20.00 h

26 de setembre de 2023

Espai: 4.1 Aula (4a planta)

Aquest taller interactiu emmarca la problemàtica de les Resistències Antimicrobianes dins el concepte de la salut planetària, on tot està connectat i on influenciem en la qualitat de la nostra salut, del nostre ambient i de les espècies que ens envolten.

A càrrec de Marina Tarrús, Clara Medina i l’ACCC

Preu: Gratuït

Dimarts
26/09/2023
0.5 Nit de la Recerca Science Slam CSIC Catalunya (27/09)

Dimecres de 18.00 a 19.00 h

27 de setembre de 2023

Espai: 1.2 Aula (1a planta)

En aquesta activitat, personal investigador en formació/predoctoral o postdoctoral del CSIC a Catalunya donarà una sèrie de microxerrades sobre temàtiques diverses, aprofitant la diversitat dels nostres centres de recerca. Se seguirà el format de microxerrada (5-7 minuts) i podran ser en català, castellà o anglès. A través d'eines en línia com Kahoot o Sligo el públic podrà votar les xerrades segons diferents categories, així com realitzar un trivial final en el qual respondran a preguntes relacionades amb les xerrades. Es donarà un premi tant a les xerrades més votades com al públic guanyador del trivial. Es podrà realitzar la part del Trivial d'una forma més amena, permetent que els assistents participin per grups.

A càrrec de Personal investigador (PhD o postdocs) de los centros del CSIC en Catalunya i l’ACCC

Preu: Gratuït

Dimecres
27/09/2023
1.1 El llegat. Teatre científic (04/10)

Dimecres de 18.30 a 21.00 h

4 d'octubre de 2023

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

‘EL LLEGAT’ és una obra de teatre científic que convida a reflexionar sobre l’envelliment i la vellesa, la nostra i la dels altres. Una dona busca objectes vintage amb històries personals singulars i commovedores. Una dona gran disposada a desfer-se del seu llegat, un grapat de relíquies i antiqualles que s'han anat desdibuixant amb el pas del temps. El temps que tot ho anorrea per no deixar res o gairebé res. Només històries difuminades per la pàtina dels anys.

A càrrec de InCite, amb la col·laboració de Fundació Alzeheimer Catalunya


Preu: Gratuït

Dimecres
04/10/2023
Novetat!
1.2 L'ansietat (09/10)

Dilluns 18 a 19.30 h

9 d'octubre de 2023

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

L'objectiu de la xerrada podria ser proporcionar una perspectiva de l'ansietat i els trastorns d'ansietat des de la neurociència. Podríem parlar de la neurobiologia de l'ansietat partint de les respostes fight or flight a nivell de l'amígdala, així com dels orígens evolutius de l'ansietat. Això es podria connectar amb idees per reflexionar com que el nostre cervell ha evolucionat per a assegurar la supervivència i no necessàriament el benestar emocional o la felicitat. En termes senzills, si ets un animal a la selva, és molt avantatjós estar constantment predient d'on pot venir un perill o un atac, però en la majoria dels nostres contextos com a humans experimentar un nivell alt d'ansietat sostingut en el temps resulta patològic i no avantatjós. La xerrada pot servir per a explorar les diferències entre dues situacions com aquestes, qüestionant-nos quan l'ansietat esdevé patològica i si existeix la possibilitat de fer-la servir al nostre favor.

Preu: Gratuït

Dilluns
09/10/2023
  Anterior12345Següent

Tallers per adults (tardor 2023)

La data d'inici per fer les inscripcions als tallers per adults és el 6 de setembre a partir de les 10 hde manera presencial o bé en línia. L'horari d'inscripcions presencials és de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Tallers infantils i familiars (tardor 2023)

La data d'inici per fer les inscripcions als tallers infantils i familiars és el 6 de setembre a partir de les 9 h, només en línia. 

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar La Saleta i el Casal Infantil es faran a partir del 12 de setembre, telemàticament, enviant un correu, pel Casal Infantil a: infantil@vilaurania.net i per La Saleta a: zerotres@vilaurania.net.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 2 reserves per nom (o 4 en espectacles familiars). L'obertura de portes es farà 15 minuts abans de l'inici. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 planta 3. 08907 L'Hospitalet de Llobretat
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud