Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

1.9 Teatre: Madame Chatelet i les seves seguidores a instagram

Dissabte de 18h a 20h

8 de febrer de 2020

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Des de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) oferim una lectura teatralitzada, creada, escrita i interpretada per personal del propi centre, que explica la història de dones científiques de diferents èpoques. A càrrec del grup de dones de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).

Preu: Gratuït

Dissabte
08/02/2020
2.1 Organismes complexos extraterrestres
Logo de l'activitat 2.1 Organismes complexos extraterrestres

Dilluns de 19h a 21h

10 de febrer de 2020

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Si ens fixem en les adaptacions evolutives que han desenvolupat els éssers vius del nostre planeta, podem fer-nos una idea de quines formes podrien tenir uns organismes extraterrestres que hagin estat sotmesos a unes pressions ambientals similars, o podem especular sobre com serien sota unes condicions molt diferents. En aquesta xerrada s’abordaran conceptes evolutius com simetria, cefalització, metamerisme, antropomorfisme, i altres, que s’acompanyaran amb exemples imaginaris d’éssers extraterrestres que ens mostren el cinema i el còmic de ciència ficció. A càrrec del Sr. Jordi Bozzo, d’Aster Agrupació Astronòmica de Barcelona.

Preu: Gratuït

Dilluns
10/02/2020
2.2 Taula rodona: cientifiques al laboratori i als mitjans de comunicacio

Dimecres de 18:30h a 20h

12 de febrer de 2020

Espai: Aula per defecte

En aquesta tertúlia ressaltarem el paper de la dona en la ciència i inclourem el paper de la dona divulgadora i/o comunicadora en diferents formats. Trobarem un diàleg entre les científiques que investiguen i les que divulguen. A càrrec de l’Associació Catalana de Comunicació Científica

Preu: Gratuït

Dimecres
12/02/2020
2.3 Com fer un comic de divulgacio cientifica

Dijous de 18:30h a 20:30h

13 de febrer de 2020

Espai: 1.3 Taller (Arts plàstiques) (1a planta)

En aquest taller aprendrem a fer servir el llenguatge del còmic per transmetre un concepte científic. Veurem què entenem per còmic i ens familiaritzarem amb el seu llenguatge visual: ordre de lectura, bafarades, plans, transicions i línies cinètiques. Veurem de primer mà quins avantatges té aquest format respecte els articles científics, com les metàfores visuals o l'storytelling. Com a pràctica, cada assistent realitzarà un petit còmic científic, des de l'elecció del públic objectiu fins l'storyboard. Miriam Rivera és divulgadora científica especialitzada en el format còmic i creadora de Biomiics - Biología en Cómics. Secretària tècnica de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, on també treballa en el projecte Illustraciencia. Graduada en Biologia Humana i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF-BSM). Ha el·laborat còmics per a entitats com l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València o l'Institut d'Oncologia del Vall d'Hebron, i impartit tallers sobre el còmic com a eina de comunicació científica en diversos cursos i esdeveniments de divulgació (Scenio Bilbao, Campus Gutenberg de Barcelona, PhDay del CNIC a Madrid, Curs d'Estiu de la Universitat de Castella la Manxa i de Múrcia, Escola d'Asma CAJMIR a València i deu edicions del taller Ciència s' escriu amb C de Còmic en diferents ajuntaments de part de la Diputació de Barcelona). A càrrec de Miriam Rivera Iglesias, divulgadora i creadora de Biomiics

Preu: Gratuït

Dijous
13/02/2020

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions en línia és el 7 de gener, a partir de les 10 h. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l'import de la matrícula

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer en línia o presencialment a partir de 15 dies abans de l'activitat.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar i el Casal Infantil no podran fer-se en línia, només presencialment.

Tallers familiars

El preu dels tallers familiars contempla 1 adult + 1 o 2 infants. El titular de la inscripció sempre ha de ser la persona adulta. És imprescindible que els infants vinguin acompanyats d'un adult.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 20.30h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 4 reserves per nom. L'obertura de portes es farà 10 minuts abans de l'inici. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | C/Boria 17 Pral. 08003 Barcelona
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud