Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

1.5 Van somiar els homes de les cavernes amb cavalls clapejats

Dilluns de 18:30h a 20:30h

27 de gener de 2020

Espai: Sala d'Actes 945 Barcelona (planta -1)

Durant centenars de milers d'anys, els nostres avantpassats van dependre de les plantes i els animals salvatges per a sobreviure, fins que va tenir lloc la major revolució de la història: comencem a domesticar la naturalesa. la revolució genètica dels últims anys ens està permetent llegir el que va succeir en un temps en els quals no existia l'escriptura. Ens permet entendre millor com, on i quan va tenir lloc la domesticació de moltes espècies, descobrint la complexa i profunda relació que vam establir amb elles, i que va prendre la flama del que considerem civilització. Alex Richter-Boix es va llicenciar en la Universitat Autònoma de Barcelona de biologia, per a després fer el doctorat en ecologia en la Universitat de Barcelona. Després d'això va passar deu anys en la universitat sueca de Uppsala investigant temes d'ecologia evolutiva relacionats amb l'adaptació local de les poblacions i la capacitat de respostes dels amfibis a la crisi climàtica tant en ambients tropicals com temperats. En l'actualitat està en el departament de comunicació científica del CREAF. A càrrec d’Alex Richter-Boix, doctor en ecologia evolutiva.

Preu: Gratuït

Dilluns
27/01/2020
1.7 Com fer un taller cientific sense deixar-hi la pell
Logo de l'activitat 1.7 Com fer un taller cientific sense deixar-hi la pell

Dijous de 18:30h a 20:30h

30 de gener de 2020

Espai: 1.3 Taller (Arts plàstiques) (1a planta)

Els tallers científics s'han convertit en excel.lents eines per divulgar la ciència. En primer lloc són excel.lents eines educatives, e especial pels més petits quan aquests es basen en l'experimentació, en segon lloc per adults, aprofitant noves eines de creativitat per ensenyar ciència. A la sessió frem una sessió pràctica de taller científic amb diferents tips Jordi Diaz és doctor en química i enginyer de material. Postgrau en comunicació científica. Nanodivulgador i coordinador de projectes educatius com NAnoEduca (premi nacional de comunicació científica 2018) o NanoInventum (premi Campus Gutenberg 2019) A càrrec de Jordi Díaz-Marcos, doctor en química i nanodivulgador.

Preu: Gratuït

Dijous
30/01/2020
1.8 Ciencia en familia (Grup A) 1 febrer
Logo de l'activitat 1.8 Ciencia en familia (Grup A) 1 febrer

Dissabte de 17:30 a 19:30h

1 de febrer de 2020

Espai: 5.3 Taller d'Experimentació (5a planta)

Experimenta i emporta’t la ciència a casa! Aquesta activitat està dirigida a públic familiar i per a infants a partir de 6 anys. Suplement de material per família: 5€ (Per infants a partir de 6 anys i adult acompanyant) A càrrec de Coral Herranz, doctora en química

Preu: Gratuït

Dissabte
01/02/2020
1.9 Teatre: Madame Chatelet i les seves seguidores a instagram

Dissabte de 18h a 20h

8 de febrer de 2020

Espai: Aula per defecte

Des de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) oferim una lectura teatralitzada, creada, escrita i interpretada per personal del propi centre, que explica la història de dones científiques de diferents èpoques. A càrrec del grup de dones de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).

Preu: Gratuït

Dissabte
08/02/2020

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions online és el 12 de setembre, a partir de les 10 h. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l'import de la matrícula

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer online o presencialment a partir de 15 dies abans de l'activitat.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar i el Casal Infantil no podran fer-se online, només presencialment.

Tallers familiars

El preu dels tallers familiars contempla 1 adult + 1 o 2 infants. El titular de la inscripció sempre ha de ser la persona adulta. És imprescindible que els infants vinguin acompanyats d'un adult.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 20.30h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 4 reserves per nom. L'obertura de portes es farà 10 minuts abans de l'inici. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | C/Boria 17 Pral. 08003 Barcelona
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud