Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

Novetat!
1.5 Nit de la Recerca'22. Taller: Passaparaula tecnològic (28/09)
Logo de l'activitat 1.5 Nit de la Recerca'22. Taller: Passaparaula tecnològic (28/09)

Dimecres de 19:45 a 20:30 h

27 de juliol de 2022

Espai: 4.2 Taller - (4a planta)

Proposem un taller gamificat per familiaritzar joves i adults amb conceptes essencials de la Tecnologia convencional (conegudes com a TIC, Tecnologies de la Informació i la Comunicació) així com les Tecnologies emergents i futures (Nanotecnologia, IoT, Tecnologies Quàntiques...), més enllà d’apps o programació. Precisament, el 2022 se cel·lebra el 75è aniversari de la invenció del transistor, element bàsic dels circuits electrònics i peça fonamental d’ordinadors, smartphones, etc. Als guanyadors se’ls donarà la possibilitat de realitzar una visita al centre, inclosa la Sala Blanca, de la mà d’una persona investigadora de l’IMB-CNM-CSIC. (Les inscripcions d'aquesta activitat s'obren el dimarts 6 de setembre)

Preu: Gratuït

Dimecres
27/07/2022
Novetat!
1.6 Química a la cuina: Fem-nos un gelat! (29/09)
Logo de l'activitat 1.6 Química a la cuina: Fem-nos un gelat! (29/09)

Dijous de 12 a 13:30 h

29 de setembre de 2022

Espai: 6.1 Espai Gastronòmic (planta 6)

Transformem la cuina de la Vil·la Urània en un laboratori! Ja ha començat la tardor, però... encara queden ganes d'un gelat. En col·laboració amb el Col·legi Oficials de Químics

Preu: Gratuït

Dijous
29/09/2022
Novetat!
1.7 Taller Creativitat i comunicació científica: eines i jocs (05/10)
Logo de l'activitat 1.7 Taller Creativitat i comunicació científica: eines i jocs (05/10)

Dimecres de 18:30 a 20 h

5 d'octubre de 2022

Espai: 5.2 Taller (5a planta)

La creativitat és un factor diferencial en la ciència i en altres entorns. Per a promoure la creativitat es compta amb una sèrie d'eines, hàbits i jocs que ajuden a potenciar-la, en el taller els explorarem. A càrrec de Jordi Díaz Marcos, coordinador de tècniques nanomètriques (CCiTUB) i Nanodivulga UB

Preu: Gratuït

Dimecres
05/10/2022
Novetat!
2.3 Espectacle: Science and songs (26/10)
Logo de l'activitat 2.3 Espectacle: Science and songs (26/10)

Dimecres de De 19 a 20.30h

26 d'octubre de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Science and Songs, ciència i cançons. Una exploració sobre la percepció humana de la natura. Una obra de ciència i art que evoluciona cap a un discurs filosòfic. La ciència és l'observació refinada i objectiva de la natura, a l'abast de qualsevol cervell humà. L'eina és el mètode científic, que es basa en la generació d'hipòtesis per després procedir a la seva verificació o falsificació, el que proveeix de la suficient objectivitat per la correcta anàlisi del que ens envolta. Tal racionalitat no ha de renyir amb les emocions, sinó que s’han d'acomodar les dues, les ciències i les arts, per millorar la qualitat del trànsit dels humans pel món, incloent una relació més amable amb la natura. S&S és una barreja desenfadada de belles imatges microscòpiques de la nanoescala, monòlegs sobre les coses de la natura, i cançons. Pretén així transmetre que el coneixement és un privilegi que ha de ser compartit, l'emoció de l'exploració, el plaer de la descoberta i la comunicació com a acte d'amor. A càrrec de Victor Puntes

Preu: Gratuït

Dimecres
26/10/2022

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions en línia als tallers de tardor serà el 6 de setembre a partir de les 10 h. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.
En cas de força major els tallers presencials poden ser modificats. Més informació a aquí.

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer en línia o presencialment a partir de 14 dies abans de l'activitat.

Informació COVID

En cas de força major derivada de la crisis sanitaria actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) el centre podrà adaptar aquesta activitat per a que es pugui realitzar en format virtual, i es reserva el dret a canviar el professorat, el calendari de les sessions i l’horari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar La Saleta i el Casal Infantil es faran telemàticament, enviant un correu, pel Casal Infantil a: infantil@vilaurania.net i per La Saleta a: zerotres@vilaurania.net.

Tallers infantils i familiars

Pels tallers infantils i familiars, a diferència de la resta de tallers, la inscripció es farà a través d'un formulari que trobareu enllaçat a la web (a la descripció de cada taller).

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 2 reserves per nom (o 4 en espectacles familiars). L'obertura de portes es farà 15 minuts abans de l'inici i serà necessari dur mascareta posada en tot moment. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 planta 3. 08907 L'Hospitalet de Llobretat
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud