Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

Novetat!
Pàleo receptes 'La dieta dels nostres orígens per una vida saludable'
Logo de l'activitat Pàleo receptes 'La dieta dels nostres orígens per una vida saludable'

Dimecres de 18 a 19.30 h

23 de març de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

A partir del comentari de receptes inspirades en els aliments del paleolític, descobrirem com es menjava a la prehistòria: cuina de proximitat i estacional, sense processats. Els àpats consistien bàsicament en allò que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruits secs, carn i peix de tant en tant, i poca cosa més. Aliments naturals i frescos i, per tant, altament saludables. Taller basat en el llibre del mateix nom escrit a quatre mans entre l’arqueòleg Eudald Carbonell i la periodista Cinta S. Bellmunt. A càrrec de Cinta S. Bellmunt, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES)

Preu: Gratuït

Dimecres
23/03/2022
Química i cuina (24/02)
Logo de l'activitat Química i cuina (24/02)

Dijous de 12 a 13.30 h

24 de febrer de 2022

Espai: 6.1 Espai Gastronòmic (planta 6)

Transformem la cuina de la Vil·la Urània en un laboratori! En col·laboració amb el Col·legi Oficials de Químics

Preu: Gratuït

Dijous
24/02/2022
Novetat!
Revolucions astronòmiques al segle XXI
Logo de l'activitat Revolucions astronòmiques al segle XXI

Dimecres de 18 a 19.30 h

23 de febrer de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Els grans avenços en ciència i tecnologia han permès desenvolupar instruments de mesura de gran precisió. Gràcies a aquests instruments hem aconseguit fer descobriments revolucionaris a Astronomia al llarg del segle XX. Aquests avenços, lluny de parar-se, s'han accelerat des de començament del segle XXI, donant lloc a noves revolucions a Astronomia que es basen en la detecció de nous missatgers còsmics: Els neutrins i les ones gravitacionals. Aquests nous missatgers ens proporcionen una informació complementària a la que ens ofereix la llum i ens permet aprofundir en la investigació d'objectes còsmics extrems com els forats negres, les estrelles de neutrons i fins i tot processos de l'Univers primitiu just després del Big Bang. A càrrec de Carlos Sopuerta, Aster Agrupació Astronòmica

Preu: Gratuït

Dimecres
23/02/2022
Novetat!
Sistemes complexos: "El món animal i l'ecologia"
Logo de l'activitat Sistemes complexos:

Dilluns de 18 a 19.30 h

31 de gener de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Durant la pandèmia de COVID l'ajuntament de Barcelona no va poder actuar en parcs i jardins. Després de la pandèmia, es va trobar que plantes i animals tenien un salut més que excel·lent. La raó? Hi ha mecanismes naturals que s'autoregulen i que són molt més eficients que qualsevol intervenció humana, encara que als nostres ulls el resultat final sigui un nyap. T'expliquem el perquè i t'invitem a descobrir la física dels sistemes complexos. A càrrec de Jordi Soriano, de la Universitat de Barcelona Institute of Complex Systems (UBICS)

Preu: Gratuït

Dilluns
31/01/2022

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions en línia als tallers d'hivern serà el 10 de gener. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.
En cas de força major els tallers presencials poden ser modificats. Més informació a aquí.

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer en línia o presencialment a partir de 15 dies abans de l'activitat.

Informació COVID

En cas de força major derivada de la crisis sanitaria actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) el centre podrà adaptar aquesta activitat per a que es pugui realitzar en format virtual, i es reserva el dret a canviar el professorat, el calendari de les sessions i l’horari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar La Saleta i el Casal Infantil es faran telemàticament, enviant un correu, pel Casal Infantil a: infantil@vilaurania.net i per La Saleta a: zerotres@vilaurania.net.

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 2 reserves per nom (o 4 en espectacles familiars). L'obertura de portes es farà 15 minuts abans de l'inici i serà necessari dur mascareta posada en tot moment. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 planta 3. 08907 L'Hospitalet de Llobretat
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud