Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Activitats divulgació científica)

Novetat!
2.3 Espectacle: Science and songs (26/10)
Logo de l'activitat 2.3 Espectacle: Science and songs (26/10)

Dimecres de De 19 a 20.30h

26 d'octubre de 2022

Espai: Sala Actes 945 Barcelona (planta -1)

Science and Songs, ciència i cançons. Una exploració sobre la percepció humana de la natura. Una obra de ciència i art que evoluciona cap a un discurs filosòfic. La ciència és l'observació refinada i objectiva de la natura, a l'abast de qualsevol cervell humà. L'eina és el mètode científic, que es basa en la generació d'hipòtesis per després procedir a la seva verificació o falsificació, el que proveeix de la suficient objectivitat per la correcta anàlisi del que ens envolta. Tal racionalitat no ha de renyir amb les emocions, sinó que s’han d'acomodar les dues, les ciències i les arts, per millorar la qualitat del trànsit dels humans pel món, incloent una relació més amable amb la natura. S&S és una barreja desenfadada de belles imatges microscòpiques de la nanoescala, monòlegs sobre les coses de la natura, i cançons. Pretén així transmetre que el coneixement és un privilegi que ha de ser compartit, l'emoció de l'exploració, el plaer de la descoberta i la comunicació com a acte d'amor. A càrrec de Victor Puntes

Preu: Gratuït

Dimecres
26/10/2022
Novetat!
2.7 Setmana de la ciència. Letscience: Fem una partida? (14/11)
Logo de l'activitat 2.7 Setmana de la ciència. Letscience: Fem una partida? (14/11)

Dilluns de 18 a 20 h

14 de novembre de 2022

Espai: 5.2 Taller (5a planta)

Professor/a: Ortega, Mireia

Volem que aprenguis ciència i, per això, sabem que la millor manera és fer que t'ho passis bé. LetScience és un joc de taula amb el qual aprendràs conceptes científics de manera amena, pràctica i, sobretot, divertida! A càrrec de Mireia Ortega, doctora en Biomedicina i divulgadora científica

Preu: Gratuït

Dilluns
14/11/2022
Novetat!
2.8 SC Taller simulacions per ordinador. La mecànica quàntica és un joc! (16/11)
Logo de l'activitat 2.8 SC Taller simulacions per ordinador. La mecànica quàntica és un joc! (16/11)

Dimecres de 18 a 19 h

16 de novembre de 2022

Espai: 0.2 Aula Digital (Planta baixa)

Mitjançant videojocs senzills i divertits de simulacions de sistemes quàntics desenvolupats per estudiants de la UB, amb aquesta activitat podràs descobrir els fenòmens més sorprenents de la mecànica quàntica com són l’efecte túnel, el principi d’incertesa de Heisenberg o l’experiment de la doble escletxa. Presentem aquesta proposta perquè en els últims anys la recerca en Tecnologies Quàntiques està rebent un fort impuls a nivell mundial. Aquestes tecnologies permetran, en un futur no molt llunyà, utilitzar aspectes complexos de la mecànica quàntica per millorar la nostra capacitat de computació, per resoldre problemes complexos o fins i tot per millorar les nostres comunicacions. A càrrec de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB

Preu: Gratuït

Dimecres
16/11/2022
Novetat!
2.8.2 Setmana de la ciència. Mirem el cel de tardor. Observació astronòmica (A)

Divendres de 19 a 19:45 h

18 de novembre de 2022

Espai: Terrassa (planta 6)

Professor/a: RUBIO COMAS, ALEJANDRO

Ja es fa de nit aviat. La lluna sortirà més tard. Si els núvols i la contaminació lumínica ens ho permeten, podrem observar, mitjançant telescopi, planetes i estrelles en aquesta nit de tardor. A càrrec d'Àlex Rubio, ASTRO

Preu: Gratuït

Divendres
18/11/2022
  Anterior12Següent

Abans d'inscriure't

La data d'inici per fer les inscripcions en línia als tallers de tardor serà el 6 de setembre a partir de les 10 h. Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/a. La inscripció és nominal, amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.
En cas de força major els tallers presencials poden ser modificats. Més informació a aquí.

Activitats gratuïtes

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia que es podrà fer en línia o presencialment a partir de 14 dies abans de l'activitat.

Informació COVID

En cas de força major derivada de la crisis sanitaria actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) el centre podrà adaptar aquesta activitat per a que es pugui realitzar en format virtual, i es reserva el dret a canviar el professorat, el calendari de les sessions i l’horari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès.

Suplement de material

Recorda que alguns tallers tenen un suplement que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per informar-te de la reducció de preus consulta les condicions al punt d'informació del Centre Cívic de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Per beneficiar-te de reduccions de tarifes caldrà que presentis la documentació necessària en cada cas i facis la inscripció presencialment al centre.

Infància i famílies

Les inscripcions per l'Espai Familiar La Saleta i el Casal Infantil es faran telemàticament, enviant un correu, pel Casal Infantil a: infantil@vilaurania.net i per La Saleta a: zerotres@vilaurania.net.

Tallers infantils i familiars

Pels tallers infantils i familiars, a diferència de la resta de tallers, la inscripció es farà a través d'un formulari que trobareu enllaçat a la web (a la descripció de cada taller).

Espectacles

Cal reservar entrada per cada persona que assisteixi podent fer fins a 2 reserves per nom (o 4 en espectacles familiars). L'obertura de portes es farà 15 minuts abans de l'inici i serà necessari dur mascareta posada en tot moment. Per respecte als artistes, un cop començat l'espectacle no es podrà entrar a la sala i per tant la reserva quedarà anul·lada. No es permet menjar, beure ni l’ús de telèfons mòbils dins de la sala.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 planta 3. 08907 L'Hospitalet de Llobretat
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC VIL·LA URÀNIA

c/ Saragossa, 29
08006 Barcelona
93 706 12 95
inscripcions@vilaurania.net

Logo Miram Cloud